Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rhinocarcinus agassizi és un petit cranc de no més de 5 centímetres de longitud que viu a les regions costaneres de l’oceà Pacífic americà fins a 30 metres de profunditat, tot i que també es troba a les Illes Galápagos.

Tot i haver-se descobert l’any 1893, és una espècie molt poc coneguda, havent-se observat en comptades ocasions des del seu descobriment, principalment al golf de Califòrnia i puntualment a les Galápagos l’any 1937. Inicialment, es va incloure dins el gènere Sphenocarcinus, juntament amb S. corrosus, però un estudi publicat el 2009 considerà que la seva forma és massa distinta per pertànyer al mateix grup, per la qual cosa es creà el gènere Rhinocarcinus només per a ell. Aquest significa “cranc nas”, per les dues espines allargades que té a la punta de la closca.

Aquest exemplar pertany a la col·lecció de crustacis decàpodes de Lluc Garcia i fou recol·lectat per Louise Landreth, nadiua de Califòrnia, abans de mudar-se a Sóller. Malauradament, no sabem el lloc ni la data exacta de la seva troballa, només podem dir amb seguretat que es va recollir en algun moment dels darrers cinquanta anys.

Procedència: Califòrnia, Estats Units d’Amèrica.

Edat: Actual.